وظایف بازرس، ناظر و نصاب آسانسور چیست؟

وظایف بازرس، ناظر و نصاب آسانسور چیست؟

آنچه در این محتوا است

آسانسور یک اتاقک متحرک یا می توان گفت یک وسیله حمل و نقل عمودی می باشد که جا به جایی افراد و کالا را آسان تر می کند. آسانسور یک وسیله ی بسیار پرکاربرد در دنیای امروزی می باشد و دیگر برای خود یک صنعت محسوب می شود. نمی توان این حوزه را بسیار ساده دید و به آن اهمیت نداد. از همین رو شغل ها و تخصص های گوناگونی به دلیل اهمیت این حوزه به وجود آمدند. در این بخش می خواهیم به وظایف و نقش بازرس آسانسور، ناظر آسانسور و نصاب آسانسور که اهمیت زیادی در امنیت و کارایی این وسیله تاثیر زیادی دارند آشنا شویم.

وظایف ناظر آسانسور

امروزه افراد به دنبال راحت تر شدن زندگی خود می باشند که آسانسور خود کمک زیادی را برای افراد انجام می دهد. اهمیت نصب آسانسور را می توان اینگونه بیان کرد که امروزه ساختمان هایی که بدون آسانسور می باشند در زمان خرید و فروش دچار مشکل می شوند و خریدار کمتری به سمت آن می آید.

در ساختمان ها نوساز  در حال حاضر قبل ساخت و ساز نقشه آن کشیده می شود که بر خلاف گذشته، داخل نقشه باید مکان آسانسور تعیین شده باشد. حال تعیین مکان آسانسور و اجرای درست آن ملزم به رعایت یکسری قوانین می باشد که باید با اصول و ایمنی ساخته شود. این نظارت ها وظیفه اصلی مهندس ناظر آسانسور و یا مهندس ناظر ساختمان می باشد.

مسئولیت مهندس ناظر از زمان صدور پروانه برای ساخت سازه، شروع و تا پایان ساخت تازه طول می کشد. نظارت بر ساختمان یک مرحله ای و یا برای مرحله و زمان خواستی نمی باشد. نظارت مهندس ناظر آسانسور و ناظر ساختمان به صورت مستمر می باشد.

8 وظیفه تخصصی مهندس ناظر آسانسور

8 وظیفه تخصصی مهندس ناظر آسانسور

ناظر آسانسور باید نظارت کافی را در مراحل انجام کار های زیر داشته باشد تا بتوان گفت که آسانسور به صورت کاملا ایمن و با ساختار درست نصب شده است:

  1. تعیین مکان چاهک آسانسور در قسمت فونداسیون
  2. اجرا کردن بازشوی آسانسور در سقف های طبقات
  3. اجرای قطعه های مدفون مانند قلاب و اتصال شاسی ها در طبقات
  4. آرماتوربندی و بتن ریزی در کف و بالای چاه
  5. نصب اتصال شاسی در قسمت کف چاهک
  6. شاسی کشی آسانسور
  7. دیوار کشیدن چاه آسانسور
  8. نصب درب ها و اتمام کار های کوچک در داخل و خارج از چاه

انجام ندادن صحیح و نظارت نادرست ناظر باعث ضرر های مالی و جانی برای افراد داخل ساختمان و مخصوصا صاحب ساختمان می شود. و در آخر باید به این موضوع اشاره کرد که بعد از انجام مراحل ذکر شده، نصب آسانسور و راه اندازی آن به وسیله شرکت های خاص که صلاحیت های این کار را دریافت کرده اند و بازرسی از آن توسط کارشناسان استاندارد انجام خواهد گرفت.

وظایف بازرس آسانسور

تخصص و کارشناسی که می توان گفت بعد از مهندس ناظر آسانسور دارای اهمیت زیادی دارد، بازرس آسانسور می باشد. بازرس آسانسور همانند دیگر کارشناسان دارای وظایف منحصر به فرد خود می باشد. بازرس باید همانند دیگر حوزه ها، قوانین استاندارد متناسب با بخش خود را کامل و درست بداند تا بتواند به خوبی آن ها را بررسی کند.

شرح وظایف بازرس آسانسور

شرح وظایف بازرس آسانسور

  • بازرسی صحیح و همیشگی از آسانسور ها برای اطمینان از عملکدر آن ها و ایمن بودن آسانسور برای جلوگیری از وقوع حادثه
  • در صورت ثبت شکایت از آسانسور ساختمانی، وظیفه رسیدگی به شکایات، بازرسان آسانسور می باشند.
  • مستندسازی و گزارش در صورت تخلف و رعایت نکردن ایمنی در ساختار آسانسور و اجرای آن.
  • توصیه های درست به ساکنین ساختمان برای نگهداری و تعمیرات با توجه به دانش و تجربه کافی در حوزه آسانسور.
  • راهنمایی و مشاوره کارساز برای انتخاب در آسانسور و اجرای درست ایمنی آن به دلیل تجربه و دانش بالا.
وظایف نصاب آسانسور

وظایف نصاب آسانسور

یکی از مهم ترین و کارآمد ترین کسانی که در صورت بروز اختلال در عملکرد آسانسور افراد زیاد با آن ها سر و کار دارند، نصاب آسانسور یا همان تکنسین آسانسور می باشد. این افراد فقط در حوزه آسانسور فعالیت ندارند، بلکه در تعمیر پله های برقی و دیگر وسایل حمل و نقل مانند تله کابین نیز مهارت لازم را دارند.

به صورت کلی و خلاصه می توان گفت وظیفه نصاب و تکنسین آسانسور، نصب آسانسور، مونتاژ، نگهداری، تعویض و تعمیر آسانسور می باشد.

شرح وظایف تکنسین آسانسور

  • مونتاژ اصولی قطعات آسانسور و نصب درست آن ها مانند آهن کشی، نصب ریل و دیگر بخش ها.
  • بررسی و کنترل عملکرد درست چرخ دنده ها ، ترمز ها و درب ها برای ایمنی و امنیت کامل برای افراد.
  • دانش کافی و انجام کار های برقی آسانسور با رعایت اصول ایمنی.
  • انجام تعمیرات به وجود اماده و رفع اختلال در کارکرد آسانسور.
  • پاسخ صحیح و فوری در زمان بروز حادثه و وضعیت های اظطراری
  • تعویض قطعات و بخش های دیگر آسانسور مانند دکمه ها، سیستم تهویه و نوردهی و دیگر بخش ها
  • بازرسی تجهیزات آسانسور از لحاظ کارایی و نبود مشکل در اجرای درست

حرف آخر

برای داشتن آسانسور ایمن و جلوگیری از بروز هرگونه مشکل و حادثه که منجر به ضرر مالی و جانی شود، منوط به رعایت و انجام درست وظایف هر کدام از متخصصان آسانسور می باشد. همه این افراد می تواند به نوبه خود در ایمنی و اطمینان به استفاده از آسانسور تاثیر مستقیم داشته باشند. همانقدر که ناظر آسانسور کارش پر اهمیت می باشد و رعایت وجدان کاری با صورت گیرد و چشم پوشی در کار نباشد، به همان میزان بازرس آسانسور باید کار خود را به درستی انجام دهد.

و در آخر نصاب و تکنسین می باشد که اگر به هر دلیلی کار خود را به درسی انجام ندهد و پشت گوش بی اندازد، به اندازه بازرس و ناظر آسانسور حتی بیشتر، می تواند به افراد آن ساختمان صدمه وارد کند.

3.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *