آسانسور MRL چیست؟

آسانسور MRL چیست؟

آنچه در این محتوا است

در این مقاله می خواهیم با آسانسور MRL یا آسانسور روملس آشنا شویم که یکی از جدیدترین مدل های آسانسور می باشد. با توجه به خصوصیات و نکات مثبتی که دارد، شما می توانید از این آسانسور در انواع ساختمان ها برای جا به جایی در طبقات با هزینه بسیار پایین استفاده کنید.

آسانسور روملس چیست؟

آسانسور MRL که مخفف عبارت Machine Room-Less می باشد به آسانسور هایی گفته می شود که به دلیل موتور سبک و کم حجمی که دارد، در بالای آسانسور و بر روی ریل های مشخص شده در چاله نصب می شود. به دلیل ویژگی کوچک بودن موتور، دیگر نیازی به تعبیه موتورخانه وجود ندارد. به همین دلیل به این آسانسور، روملس نیز گفته می شود.

ساختار آسانسور MRL

در آسانسور های قدیمی به دلیلی ساختاری که دارند، موتور یا در بالاترین فضای چاله یا در چاهک آساسنور باید نصب شود و موتور خانه ای مجزا برای آن تعبیه شود. اما به دلیل وجود موتور با حجم کم و وزن پایین تر اما قوی در برابر موتور های آسانسور های سنتی، دیگر نیازی به موتورخانه برای ساختمان خود ندارید. در ساختمان هایی که به دلیل محدودیت های ارتفاع و کمبود فضا برای موتورخانه آسانسور دارند، شما می توانید از این مدل استفاده کنید.

در کنار اشغال کمتر فضا، این امکان را به شما می دهد که از فضای اضافی ساختمان خود نیز استفاده کنید و دلیل بر خرابی زیبایی ساختمان نداشته باشد.

نکته ای که حائز اهمیت می باشد، موتوری که برای استفاده از آسانسور های MRL استفاده می شود، با مدل های معمولی تفاوت داشته و شما فقط می توانید از موتور های گیرلس استفاده کنید. به دلیل وزن پایین این موتور شما می توانید آن را در بالای کابین خود قرار داده و یا آن را روی ریل های داخل چاله آسانسور نصب کنید.

همچنین در مدل روملس محل قرارگیری تابلو فرمان به دلیل نبود موتورخانه در کنار اخرین درب خروش آسانسور می باشد. جایگیری وزنه نیز مجاور درب بوده و به دلیل فرسایش کمتر سیم های بکسل، در زاویه 90 درجه ای قرار گرفته اس. همچنین دو فلکه هرزگرد برای کابین، یکی در زیر کابین و دیگری در قاب وزنه پیاده سازی می شود که به صورت سیستم تعلیق 2 به 1 می باشد.

مزیت و ویژگی های آسانسور mrl

مزیت و ویژگی های آسانسور mrl

با توجه به نوع ساختار آسانسور های روملس (MRL)، این آسانسور دارای نکات مثبتی در برابر مدل های سنتی می باشد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

  • اشغال کردن کمتر فضا: با توجه به عدم نیاز موتوخانه، فضای کمتری را شما برای استفاده از آسانسور نیاز دارید.
  • نصب آسان: نصب کردن و راه اندازی آسانسور های MRL بسیار راحت تر از مدل های سنتی می باشد.
  • هزینه نگهداری پایین: هزینه راه اندازی و نگهداری از قطعات آسانسور بسیار پایین تر می باشد و سرویس آن آسان تر می باشد.
  • عدم استفاده از روغن: به دلیل ساختار موتور های گیرلس دیگر نیازی به روغن گیربکس نخواهید داشت.
  • محیط زیست: مدل های روملس با محیط زیست سازگار می باشند.
  • ایمنی بیشتر: این مدل به دلیل نبود موتورخانه و موتور مخصوص دارای لرزش کمتر و پایداری بیشتری در برابر مدل های سنتی می باشد. همچنین دارای صدای کمتری نیز می باشد.

معایب های آسانسور mrl

مدل روملس در کنار مزایای زیادی که دارد، دارای معایب و محدودیت هایی نیز می باشد که دانستن آن ها می تواند به شما در انتخاب این نوع آسانسور کمک کند:

  1. وابستگی به موتور گیرلس: یکی از معایبی که آسانسور های روملس همراه خود دارد، وابستگی به موتور های گیرلس می باشد. به این معنا که در صورت استفاده از موتور های مدل های مختلف به جز مدل گیرلس، آسانسور شما کار نخواهد کرد.
  2. گرمای داخل کابین: به دلیل نصب موتور در بالای کابین آسانسور، این احتمال وجود دارد که در استفاده زیاد، حرارتی که موتور از خود تولید می کند به داخل نفوذ کند و مسافرینی که از آسانسور استفاده می کنند آزرده شوند.
  3. افزایش دمای موتور روی کارکرد: یکی از نکات منفی که موتور های آسانسور MRL دارند، اثر منفی دمای بالا بر روی رادمان موتور می باشد. با افزایش دمای موتور گیرلس، کاربرد آن بسیار کاهش می یابد.
  4. دسترسی سخت به قطعات: به دلیل نبود موتور خانه، ممکن است دسترسی به قطعات و موتور آن در برابر مدل های دیگر کمی سخت تر باشد.
  5. سرعت: این مدل آسانسور ها برای کسانی که به دنبال سرعت بالا هستند، مناسب نیستند.
تفاوت مدل روملس با موتورخانه دار

تفاوت مدل روملس با موتورخانه دار

علت تفاوت بین آسانسور MRL یا همان روملس با دیگر مدل ها، جایگیری موتور آسانسور می باشد. در ساختار آسانسور های MRL، موتور استفاده شده بسیار کوچک و کم وزن می باشد. به همین دلیل در این نوع مدل ها نیازی به موتور خانه نمی باشد. موتور در آسانسور های روملس در بالاترین نقطه چاه و در ریل های آسانسور قرار می گیرد.

اما در مدل های دیگر به دلیل اندازه و وزن بالای موتور و گیربکس، در ساختار کلی آسانسور حتما باید موتورخانه در نظر گرفته شود. و به کمک دال های بتنی در بالاترین جای چاه قرار می گیرد.

همچنین به دلیل عدم نیاز به موتورخانه، استفاده از مدل های روملس هزینه های شما را کاهش می دهد و فضای کمتری نیز اشغال می کند.

روش های تعمیر و بازرسی آسانسور های روملس

روش های تعمیر و بازرسی آسانسور های روملس

یکی از مواردی که باید همیشه در خاطر داشت، نگهداری و بازرسی های دوره ای از آسانسور می باشد. آسانسور های روملس بر خلاف دیگر مدل ها به دلیل نبود موتورخانه در ساختار آن ها، نگهداری و تعمیرات آن کمی متفاوت می باشد.

بر اساس استاندارد ها و قوانینی که برای مدل های MRL وزن شده است، راه هایی برای تعمیر و بازدید در نظر گرفته شده است. این روش ها عبارتند از:

  • بازدید از طریق سقف درنظرگرفته شده در بالای کابین
  • کف چاهک آسانسور
  • از طریق دریچه های تعبیه شده در چاه آسانسور برای دسترسی به قطعات و بخش های دیگر آسانسور
  • از سمت دیواره های کابین

این نکته را باید در نظر داشت که برای انجام عملیات نجات و یا تست قطعات مانند پاراشوت، ضربه گیر و دیگر قطعات، از طریق بیرون چاه آسانسور انجام شود و اگر از بیرون چاه این کار میسر نباشد، باید قطعات را از چاه آسانسور خارج کرد.

جمع بندی

بطور خلاصه می توان به این مدل، آسانسور بدون موتورخانه نامید. به دلیل موتور کوچکی که دارد می توان آن را در بالای کابین و یا روی ریل ها نصب کرد و دیگر نیازی به ساختن موتورخانه مخصوص نمی باشد و در اشغال شدن کمتر فضا به شما کمک می کند. اما باید این نکته را در نظر داشت که در کنار حجم کم موتور، راندمان بسیار بالایی نیز دارد و به شما کمک می کند تا در هزینه های خود صرفه جویی داشته باشد.

4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *