آیا آسانسور سقوط می کند؟

آیا آسانسور سقوط می کند؟

آنچه در این محتوا است

همیشه سقوط آسانسور یکی از ترس های بزرگ افراد بوده که با ساخت و ساز ساختمان های چند طبقه و استفاده روزمره از این وسیله، این ترس نیز بیشتر از قبل شده است. حال می خواهیم بدانیم آیا واقعا آسانسور سقوط می کند یا خیر و اینکه در صورت بروز این مشکل چه کار هایی را باید انجام داد.

سقوط آسانسور

با پیشرفت تکنولوژی و بکار گیری آن در ساخت آسانسور، امنیت و ایمنی این وسیله نیز بیشتر از قبل شده و تولید کنندگان همیشه تلاش می کنند تا سطح ایمنی این وسیله مهم را افزایش دهند. اما در آخر پاسخ به این سوال که آیا آسانسور سقوط می کند باید گفت بله. با بکار گیری قطعه های مختلف در جلوگیری از سقوط آسانسور، اما هنوز امکان سقوط آن وجود دارد.

اجزای مهم آسانسور که نقشی در جلوگیری از سقوط آن دارند:

در ادامه به معرفی قطعه های مهم در ساختار آسانسور می پردازیم که به جلوگیری از سقوط و افزایش ایمنی این وسیله حیاتی کمک می کنند.

1- ترمز سیم بکسل

اولین و مهم ترین قطعه ای که در جلوگیری از سقوط، بسیار کاربردی می باشد، ترمز اصلی آسانسور می باشد. این قطعه های قدرتمند در زمان مناسب وارد مدار شده و کابین را نگه می دارند. این وسیله در سیم بکسل نصب شده و هنگام سقوط جلوی حرکت کابین را می گیرد.

2- پاراشوت

در کنار ترمز اصلی آسانسور، یک ترمز اضطراری نیز وجود دارد که به ترمز دوم نیز معروف می باشد که نام آن پاراشوت است. پاراشوت در زمانی که سرعت کابین از حد مجاز بیشتر شود و یا سیم بکسل های متصل به کابین شل شوند، این قطعه به صورت اتوماتیک فعال شده و آسانسور را نگه می دارد.

این نکته هم باید دانست که به دلیل مکانیکی بودن این قطعه، در نبود برق و قطع شدن آن، این وسیله کار خود را انجام می دهد و نیازی به برق ندارد.

3- سیم بکسل

در کنار پاراشوت و ترمز اصلی آسانسور، از سیم بکسل نیز استفاده می شود که برای حرکت کابین، یک کابل نیز این کار را انجام می دهد. اما برای افزایش امنیت و اطمینان بیشتر در صورت پاره شدن یکی از کابل ها از چهار عدد سیم بکسل در چهار طرف کابین استفاده می شود که یکی از کابل ها نیز تحمل وزن کابین را دارد.

علت های اصلی سقوط آسانسور

علت های اصلی سقوط آسانسور:

با آشنا شدن با قطعه های مهم آسانسور برای جلوگیری از سقوط کردن حال علت های سقوط آسانسور را بررسی می کنیم.

1- کار نکردن ترمز یا پاراشوت

همانطور که با ترمز و پاراشوت آشنا شدیم، این دو قطعه از اجزای اصلی آسانسور می باشند که امنیت مسافران را تامین می کنند. اما اگر در عملکرد این قطعات به دلایل مختلف مانند نصب اشتباه، تنظیم نبودن فک ها و یا قدیمی شدن قطعات، در زمان حادثه این قطعات توانایی نگه داشتن کابین را نداشته و آسانسور و مسافران دچار مشکل می شوند.

2- پاره شدن سیم بکسل

همانطور که در قسمت معرفی کابل های آسانسور گفته شد، یکی از کابل ها نیز توانیی تحمل وزن کابین را دارد. اما اگر به دلیل طول عمر زیاد و کهنگی، هر چهار تا کابل پاره شود، منجربه حادثه دلخراش برای مسافران می شود.

3- سقوط کردن وزنه تعادل

این قطعه یکی از مهم ترین ساختار آسانسور های کششی می باشد که در طول زمان کیفیت خود را از دست نمی دهد و وظیفه ثابت ماندن کابین در یک راستا، در زمان حرکت را دارد. تنها اتفاقی که موجب عملکرد نادرست وزنه تعادل و سقوط آن می شود، نصب نادرست آن می باشد. یکی از نشانه های نصب نادرست وزنه تعادل، لرزش کابین در هنگام حرکت می باشد.

پیشگیری از سقوط آسانسور

همیشه پیشگیری بهترین راه برای جلوگیری از بروز حادثه می باشد. باید این مورد را گوش زد کرد که برای جلوگیری از بروز مشکل و سقوط آسانسور، بهتر است بازدید های دوره ای و سلامت قطعات، متناسب با نوع استفاده و کاربری آسانسور به کمک کارشناسان این حوزه انجام شود.

در هنگام سقوط آسانسور چه کارهایی را انجام ندهیم؟

در هنگام سقوط آسانسور چه کارهایی را انجام ندهیم؟

  1. در هنگام سقوط به هیچ عنوان مانند حالت عادی نایستیم و سعی نکنیم که به حالت اسکات دسته های داخل آسانسور را نگه داریم.
  2. بر خلاف تصور افراد، در هنگام سقوط آسانسور، از پریدن داخل کابین پرهیز کنیم چون با این کار صدمه بیشتری به خودمان وارد می کنیم.

هنگام سقوط آسانسور چه کاری را باید انجام داد؟

با درنظر گرفتن این که احتمال سقوط با رعایت کردن اصول ایمنی در نصب و بازدید دوره ای از سلامت قطعات، کم می باشد اما باید بدانیم که در هنگام سقوط:

  1. آرامش خود را حفظ کنیم
  2. بهترین راه برای جلوگیری از آسیب شدید، کف آسانسور دراز کشیده و لباس یا کیف خود را زیر سر خود گذاشته تا نیروی کمتری به سر و گردن وارد شود.

حرف آخر

در این مطلب به دنبال آشنایی با قسمت های مختلف آسانسور بودیم که اهمیت زیادی در امنیت مسافران داشته و از سقوط آسانسور جلوگیری می کند. با رعایت نکات مهم و کلیدی همیشه می توان جلوی حادثه بزرگ را گرفت.

4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *